20 Mart 2014 Perşembe

Bir Arnavut Tatlısı olan Triliçe Tatlısı Tarifi


Arnavutların meşhur tatlısı olan Trileçe tatlısı tarifi ve malzemeleri

Trieliçe hazırlamak için iki aşama gerekli öncelikle:

Trileçe Arnavut Tatlısı Tarifi keki için;

5 Adet yumurta
1 Su bardağı zeytin yağı
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Trileçe  Tatlısı Tarifi şerbeti için;

6 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı soğuk süt
2 paket krema (2 adet 200 ml toplam 400 ml oluyor)

Trileçe   karameli için;

5 yemek kaşığı toz şeker
25 gr margarin (bir paketin 4 de biri)
1 paket krema(150 ml)(200 ml normalde sulu olduğu yorumları geldiği için krema miktarını azaltın duruma göre ilave edebilirsiniz)
1 paket vanilya
Trileçe Arnavut Tatlısı hazırlanışı;

Bir kap içerisinde yumurta ve şeker iyice çırpılır. Yavaş yavaş Yağ ilave edilerek karıştınız. Un ve irmik ekleyip iyice karışmasını sağlayınız. Kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırarak hamurumuzu hazırlamış oluyoruz.

Borcam tepsisine hamur dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-50 pişirilir. Fırından fırına pişme süresi değişir.

Şerbeti için toz şeker, süt ve kremalar bir kap içerisinde mikserle çırpılır. Ortalama 10 dakika boyunca çırpınız ve köpüğün üste çıkmış olmasını sağlayınız.

Karameli için bir tavada önce şekerler konur. Şeker rengi karamel rengini alana kadar karıştırılır. Sertleşmeden margarin ve karamel dökülerek karıştırılır. Hızlı bir şekilde çırpılır ve ocak kapatılır.

Kek  fırından çıkarılıp ılık duruma geldikten sonra kesilir. Soğuk şerbet üzerine dökülür. Son olarak hazırlanmış olan karamel tatlının üzerine dökülerek servis edilir.

Tatlıyı deneyip hakkında görüş ve önerilerinizi yorum olarak bildirebilirsiniz.

Pasta Malzemeleri online satış sitesinden istediğiniz ürünlere ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Hocam ne kremasi kullanicam detay verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. marketlerde satılan paket kremalar yeterli olacaktır.

      Sil