Arnavutların meşhur tatlısı olan Trileçe tatlısı tarifi ve malzemeleri
Trieliçe hazırlamak için iki aşama gerekli öncelikle:
Trileçe Arnavut Tatlısı Tarifi keki için;
5 Adet yumurta
1 Su bardağı zeytin yağı
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Trileçe Tatlısı Tarifi şerbeti için;
6 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı soğuk süt
2 paket krema (2 adet 200 ml toplam 400 ml oluyor)
Trileçe karameli için;
5 yemek kaşığı toz şeker
25 gr margarin (bir paketin 4 de biri)
1 paket krema(150 ml)(200 ml normalde sulu olduğu yorumları geldiği için krema miktarını azaltın duruma göre ilave edebilirsiniz)
1 paket vanilya
Trileçe Arnavut Tatlısı hazırlanışı;
Bir kap içerisinde yumurta ve şeker iyice çırpılır. Yavaş yavaş Yağ ilave edilerek karıştınız. Un ve irmik ekleyip iyice karışmasını sağlayınız. Kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırarak hamurumuzu hazırlamış oluyoruz.
Borcam tepsisine hamur dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-50 pişirilir. Fırından fırına pişme süresi değişir.
Şerbeti için toz şeker, süt ve kremalar bir kap içerisinde mikserle çırpılır. Ortalama 10 dakika boyunca çırpınız ve köpüğün üste çıkmış olmasını sağlayınız.
Karameli için bir tavada önce şekerler konur. Şeker rengi karamel rengini alana kadar karıştırılır. Sertleşmeden margarin ve karamel dökülerek karıştırılır. Hızlı bir şekilde çırpılır ve ocak kapatılır.
Kek fırından çıkarılıp ılık duruma geldikten sonra kesilir. Soğuk şerbet üzerine dökülür. Son olarak hazırlanmış olan karamel tatlının üzerine dökülerek servis edilir.
Tatlıyı deneyip hakkında görüş ve önerilerinizi yorum olarak bildirebilirsiniz.
Pasta Malzemeleri online satış sitesinden istediğiniz ürünlere ulaşabilirsiniz.
Hocam ne kremasi kullanicam detay verebilirmisiniz
YanıtlaSilmarketlerde satılan paket kremalar yeterli olacaktır.
Sil