yörük kebabı tarifi
Merhaba
Bilirsiniz Yörükler gezgindir ve genelde küçük baş hayvanlar beslerler bunlar keçi koyun v.s. yemeklerinin bir çoğuda muhteşem lezzetler taşır size bir catring firmasından alıntı yaparak güzel bir tarif vermek istiyorum
Malzemeler
- 500 GR KUŞBAŞI KUZU ETİ
- 5 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 20 adet biber
- 15 adet mantar
- 1 su bardağı bezelye
- 1adet kabak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su badağı erişte
- 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Tuz
Domates ve soğanı yemeklik doğruyoruz kısık ateşte 20 dakika pişirdikten sonra biberleri ve kabağı küp şeklinde doğruyoruz. Başka bir tencerenin içine sıvı yağı döküp üzerine su ilave ederek erişteyi haşlıyoruz sonrasında erişteyi alıp süzerek fırın tepsisine yayıyoruz üzerine sebzelerle sote ettiğimiz etleri yayarız. Üzerine sebzelerle sote ettiğimiz etleri yayın. En üste 2 su bardak kaşar peyniri rendesini serperiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder